Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Beskrivning

Då va det dags att höja nivån ett snäpp i örebro

För att vara med på denna kurs bör du ha dansat någon sorts foxtrot tidigare däremot behöver du inte gått kurs för oss tidigare!

Tanken i grunden med Active fox är att man är två som dansar dvs en som för en som följer. Den som för talar om för följaren vart denne ska ta sig och följaren tar sig dit. Båda i dansparet ska ha egen balans samt ta ansvar för sin del i dansen. I Active fox finns det egentligen inget som heter rätt steg med rätt energi och med rätt kraft utan föraren ska kunna blanda stag energi kraft olika förningspunkter. Vi förespråkar även att man som dansare har respekt för alla andra danspar på dansgolvet och att man visar respekt för alla! Dvs vi är Activa och hjälper varandra fram!

 

Lite av det vi kommer gå igenom på kursen

 

Grunder: hur är stegen vilken takt hållning balans förning

Snurrar: Det finns oändligt många sett att snurra i foxtrot och vi vill på denna kurs ge er en bra grundteknik för både förare och foljare så ni kommer kunna testa och utmana er själva! Vi kommer även att börja gå in mer på hur man kan variera sin snurr och hur man kan göra med kroppen för att på enkla sett få snurrarna att bli spännande!

Flow: Att man ska försöka få ett flyt över golvet

Musikanpassning: Jobba mer med att dansa efter musikens olika nyanser och efter vad som igentligen händer i både musik och text

Känsla: fox är egentligen en känsla mellan dom två som dansar och musiken. Så att få in känslan i dansen är mycket viktigt

 

På kvällen arrangerar Brunnsparken dans entré 200 kr betalas i kassan på kvällen kursare har 20 kr i rabatt

Instruktörer

Joakim Brantvik