Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Danskurs Active Fox Från Grunden I Örebro Dans till Callinaz

Active Fox(foxtrot) från grunden på Brunnsparken i Örebro

Vill du lära dig dansa den moderna foxtroten så kallad “fox” på ett sätt där vi utgår ifrån att båda ska vara Activa i dansen för att skapa en bra dans ihop. Vi vill ge både föraren och följaren bästa verktygen för att kunna utveckla sin dans.

Oavsett om du dansat massor med år eller aldrig har tagit ett danssteg så kan du vara med under denna dag och ha superkul!

Tanken i grunden med Active fox är att man är två som dansar dvs en som för en som följer. Den som för talar om för följaren vart denne ska ta sig och följaren tar sig dit. Båda i dansparet ska ha egen balans samt ta ansvar för sin del i dansen. I Active fox finns det egentligen inget som heter rätt steg med rätt energi och med rätt kraft utan föraren ska kunna blanda stag energi kraft olika förningspunkter. Vi förespråkar även att man som dansare har respekt för alla andra danspar på dansgolvet och att man visar respekt för alla! Dvs vi är Activa och hjälper varandra fram!

Datum: Lördag 7/3 2020

Tid: 09-17 avprickning 09.00-09.45 kursen startar 10.00

1 timmes lunch mat ingår

Adress: Brunnsparken i Örebro

Lokal: Regnbågen

Pris: 450 kr/pers Lunch och fika ingår

Lite av det vi kommer gå igenom

Grunder Hur är stegen vilken takt hållning balans förning

Snurrar Det finns oändligt många sett att snurra i foxtrot och vi vill på denna kurs ge er en bra grundteknik för både förare och foljare så ni kommer kunna testa och utmana er själva!

Flow Att man ska försöka få ett flyt över golvet

Musikanpassning testa lite att dansa efter musikens olika nyanser och efter vad som igentligen händer i både musik och text

Känsla Foxen är egentligen en känsla mellan dom två som dansar och musiken. Så att få in känslan i dansen är mycket viktigt

Vett o etikett Prata lite om vad man kan tänka på när man är ute och dansar sett både från en dansare och från en arrangörs perspektiv. Alla vill vi ju trivas och ha en underbar stund när vi går ut.

Lördag kväll arrangerar Brunnsparken dans till Callinaz orkester
Bra tillfälle att börja använda det vi lärt oss under dagens kurs.

Entre till danskvällen 200 kr Betalas på plats vid entrén på dansen!

Kursare har 20 kr i rabatt på Entren till dansen

https://dans.se/shop/?org=fun2dance%3Bp%3D3010

intruktörer
Joakim Brantvik

För mer info och frågor
E-post kurs@fun2dance.se Eller ring 0708-142678