Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Vi bjuder dig till en riktig folkfest i Brunnsparken! Dofter från den amerikanska södern möter tonerna från dragspel, gitarr och banjo och skapar tillsammans en folkfest utan like i Örebro. Mat, musik och dans får alla plats i denna kräftskiva med inspiration från den amerikanska södern!

Vi erbjuder en matupplevelse som du inte tidigare skådat! Vår mästerkock har fixat till en riktig cajunkräftskiva, vi har vårt eget husband på scenen som fixar allsång, vi har en food-court, tombola, familjevänliga lekar med genuin folkparkskänsla, pajätartävling, chiliätartävling, chokladhjul och så klart en bar med fulla rättigheter.

Vi har två livescener, en utomhus för allsång och en inomhus för logdans senare på kvällen. Vårt eget husband håller ihop kvällen med gästartister som tittar in.

Du kan även prova på line-dance vid flera tillfällen under dagen eller varför inte anmäla dig till vår Texas No Bean Chili Championship där den bästa Chilin som görs under dagen kommer koras!

 

Öppet: 13:00-02:00

Entré: 100:- för alla fyllda 16 år. Barn 15 år och under går in gratis.

 


FOOD


Cajun Crawfish Experience

Vår egen mästerkock Janne Larsson svänger ihop den grymmaste kräftskivan i Örebro. Klassiska cajunkräftor kokas med chili, lök, vitlök, majs, potatis och kryddig korv och serveras med nybakat bröd, matig sallad och en krämig dip-spread.

Kräftskivan serveras i vår tältpaviljong, vid långbord framför scenen och närhet till vår bar med diverse förfriskningar. Det kostar 350:- inkl. entré och köps via tickster.se. För att kunna garantera den bästa upplevelsen måste vi hänvisa alla till förköp. I kräftskivan ingår underhållning av Alligator Gumbo och allsång till vårt husband Dixie Chicken.

Köp biljett till “Feelin’ Cajun”

 

The Cajun and Creole Foodcourt

Tillsammans med några av Örebros bästa krögare kommer vi erbjuda en food-court på området med mat inspirerad av den amerikanska södern. Krögarna kommer presentera en varsin rätt med rötterna i cajun- och creoleköket för endast 40:-.

Drinks

Vi kommer ha flera barer öppna på området med tilltugg och dryck.

 


MUSIC


Alligator Gumbo

Från Malmö kommer detta cajunband som vi anser vara det bästa utanför USA. Alligator Gumbo kommer sätta stämningen på hela festivalen med sina dragspel, säckpipor och fioler. Att de dessutom sjunger på den klassiska Louisiana franskan gör bara saken bättre.

Speltider:

18:00 @ Cajun Crawfish Experience

19:00 @ Food Court

22:30 @ The Barn

Dixie Chicken

Brunnsparkens eget husband med Johan Elander i spetsen kommer spela den bästa partymusiken, kända låtar från förr och nu med en touch av den amerikanska södern!

Speltider:

18:30 @ Cajun Crawfish Experience

23:00 @ The Barn

 


ACTIVITIES


Cajun Car Meet

Vi erbjuder dig som har en amerikansk bil av äldre modell att komma till oss i Brunnsparken och delta i vår Cajun Car Show. Fina priser för

“Best in Show” kommer erbjudas. Alla förare kommer så klart in gratis på

festivalområdet. Deltagande i Cajun Car Show är helt gratis. Infart till Cajun Car Show sker ifrån Glommanhållet. Vägen in kommer vara skyltad.

Cajun Car Meet är öppen 13:00-18:00 Därefter får bilar stå kvar men bilutställningen avslutas 17:30 med “Best in Show”

Games and Lotteries

På området kommer ni ha möjlighet att skjuta luftgevär, spela på chokladhjul, tombola, bollkastning, bollsparkning m.m. Biljett för deltagande sker i barerna eller i entrén.

The Bull

Vi kommer ha en mekanisk tjur ni kan testa att rida på. Vem sitter kvar längst?

 

 

 

 

 

 

 

 


Competitions


Texas No Bean Chili Cook-off

Sensommarens mest prestigefyllda matlagningstävling. Totalt kommer åtta lag att fightas om äran och förstapriset i denna sammandrabbning. Varje lag kan bestå av en till tre tävlanden och utmaningen är att göra den godaste Texas No Bean Chili grytan.

Deltagande är gratis, Föreningen Folkets Park Örebro står för råvaror, kokplatta, el och tak över huvudet.

Anmälan till tävlingen måste ske i förväg och gärna så snart som möjligt. Skicka din anmälan till info@brunnsparken.com senast den 29 juli.

Pie Eating Contest

Vem är hungrigast? Delta i vår pajätartävling och tävla om fina priset. Fyra deltagare kommer utmana varandra i vem som på kortast tid kan få i sig mest paj. Klassiskt, dekadent och jäkligt roligt! Anmälan till pajätartävlingen görs på info@brunnsparken.com ändra fram till festivalen börjar. Självfallet är deltagandet gratis.

20:30 @ Cajun Crawfish Stage

Chili Chewer Championship

Vi har även en tävling för de starka. Vem klarar att äta den starkaste chilifrukten? Fyra personer som göra upp om äran och förstapriset genom att äta olika chilifrukter. Deltagande är gratis och anmälan görs på festivalen.

19:30 @ Cajun Crawfish Stage

 


MAP


 

Arrangeras av Föreningen Folkets Park Örebro i samarbete med Aska Productions.